אני מתרגש.
עוד פחות מחודש אטוס לפסטיבל קאן, מוניתי לשפוט שם בקטגוריית החדשנות. יחד עם 12 שופטים מברזיל, ארה״ב, קנדה ואירופה, כשבראשנו סמנכ״ל השיווק העולמי של Apple, נבחר ביחד את המיזמים והפרויקטים פורצי הדרך בעולם.
טוב, תמיד הייתי קצת שיפוטי – עכשיו זה עם תעודה.
בשבוע האחרון היו לי לילות מלאי השראה, הייתי צריך לעבור על 170 הגשות ולעשות סינון מקדים מהבית. אני שמח לחלוק איתך קצת מאותה השראה, לשתף אותך בכמה מהפרויקטים שבאמת מראים איך רעיונות חדשים וטכנולוגיה מתקדמת יכולים להשפיע לטובה.
הבוט שמתקשר בשמך להתנתק משירותי תקשורת
כולנו מכירים את התסכול שאנחנו חווים כשאנחנו רוצים להתנתק מאחת מחברות הטלפון/אינטרנט/טלוויזיה. הן מעבירות אותנו מסע ייסורים בין שלוחות שונות ונציגי שימור, ש- ,רק רוצים להבין את סיבת בקשת הניתוק״. בדיוק בשביל זה ReclameAqui, חברת הגנת הצרכן הגדולה ביותר בברזיל, פיתחה בוט אוטומטי, שמשתמש ב-AI ויודע לנהל שיחת טלפון רגילה ולהישמע כמו אדם רגיל. האינטליגנציה המלאכותית של יבמ ווטסון, אלקסה וגוגל קלאוד – כולם שולבו כדי ליצור בוט רב עוצמה, שמסוגל לבטל כל שירות. מי שרוצה להתנתק צריך רק לשלוח את הבוט להתקשר בשמו, והוא כבר יתיש את המוקדנים בסבלנות אין קץ – כמה שיידרש, עד שינתקו אותך. בעיני זהו שימוש חסר תקדים באינטליגנציה מלאכותית לטובת הצרכנים. לא באופן פסיבי, אלא באופן פעיל.
לוסי – אלקסה לבתי חולים
אפילו בבתי החולים הכי מתקדמים החולים עדיין קוראים לאחות בעזרת הכפתור האדום ליד המיטה. בית החולים סיינט צ׳ארלס פיתח ישום הדומה לאלקסה של אמזון בשם לוסי, והתקין אותה ליד כל אחת מהמיטות. ברגע שקוראים בשמה, לוסי עוזרת מגיבה מיידית לחולה בשיחה רגילה, יודעת לספק חלק מהמידע ישירות כמו זמני ארוחות, קריאת מדדי לחץ דם, ואפילו לשלוח הודעת טקסט למשפחה. וכשצריך לוסי מייד מקפיצה אחות. התוצאה? זמן התגובה לקריאות חולים ירד לחמישית מהממוצע.
זיהוי מקדים ומניעת מחלות באמצעות AI
מחלת ה- ALS בדרך כלל מאובחנת מאוחר, בממוצע שנה אחרי הופעת הסימפטום הראשון. זה עיכוב קריטי כיוון שהוא מעכב טיפולים, חלקם ניסיוניים, שיכולים לעזור למצב החולה.
חברת ביטוח מארה״ב הריצה יכולות של בינה מלאכותית על 200 מיליון תיקים רפואיים ותביעות ביטוח שהיו בידה, במטרה לנסות לזהות מראש אנשים שמועדים למחלה. מאגרי תביעות ביטוח כוללים היסטוריות מפורטות של המטופל, כולל אבחנות שניתנו, נהלים שבוצעו, תרופות שנקבעו, ספקים שנצפו, ומתקני טיפול שבוקרו במשך שנים רבות עבור מיליוני חולים, ועל בסיס כל המידע הזה האלגוריתם זיהה הקשרים וסימנים משותפים.
המערכת זיהתה 15,000 חולים בשלבים ראשונים של המחלה, שלא ידעו שהם כאלה בכלל. חלקם היו עוד לפני התפרצות המחלה, מה שמאפשר לתת להם טיפול מניעתי וליווי רפואי משלב מוקדם יותר.
שלט אזעקה לנשים
חברת אזעקות הרכב המובילה במקסיקו, הצליחה להוריד את כמות גנבות הרכב, אבל זיהתה שהאלימות ברחובת עדין קיימת – במיוחד כלפי נשים. כדי לסייע בבעיה הזו, הם פיתחו כפתור מצוקה לנשים שמפעיל בלחיצה את כל אזעקות המכוניות באזור, ברדיוס של 25 מטר.
הכפתור אינו פוגע בפעילות הרגילה של אזעקת הרכב, ולאחר הפעלת אות המצוקה האזעקה חוזרת לפעול כרגיל. גם הבעיה וגם הפתרון היו שם ברחוב כל הזמן, החברה רק עשתה את החיבור הנכון.
תרום לקהילה– נגדיל את מסגרת האשראי שלך
לפעמים חדשנות היא בכלל לא טכנולוגיה, אלא סוג של מודל עסקי והצעת ערך: בנק בדרום אמריקה החליט לעשות טוב ובאותו זמן גם לעודד נאמנות לקוחות.
מנתוני הבנק עלה שאנשים שנוהגים לתרום, יהיו גם כאלו שיעמדו בהלוואות שלקחו, כלומר לקוחות בסיכון קטן. לכן יצאו בבנק בתוכנית חדשה בשיתוף עמותות מובילות- תרום לעמותה ונגדיל משמעותית את מסגרת האשראי שלך. מה שנקרא win-win-win
מילוי בורות
הכבישים במומביי ידועים לשמצה בשל רמת תחזוקה נמוכה, ו- 11,400 איש מתו בארבע השנים האחרונות מתאונות שנגרמו בגלל בורות בכביש. יצרנית הצמיגים הגדולה בהודו, החליטה לצאת בתוכנית של מיחזור צמיגים ישנים והפיכתם לחומר מילוי לבורות בכבישים. כך נפתרה בעיה כפולה: מצד אחד פתרון לפסולת הצמיגים הרבה (מיליון טונות בשנה), ומצד שני הפסולת היא חומר אידאלי למילוי בורות בכביש -עמידה וסופגת זעזועים.
מסטיק מעורר תאבון לילדים חולים
משרד הבריאות באקוודור חיפש פתרון ל-20,000 חולי סרטן שכתוצאת לוואי לטיפולים הכימותרפיים שהם עוברים איבדו את התאבון (המזון מקבל טעם מתכתי כתוצאה מהטיפולים). הבעיה גדולה במיוחד אצל ילדים, אותם קשה יותר לשכנע לאכול במצב כזה.
יחד עם יצרנית ממתקים הם יצרו סוכריות שבמשך שעה לאחר לעיסתן הטעם של המזון יהיה טעים ומודגש יותר, ובעצם יחזור לטעמו המקורי. הסוכריות עשויות מפרי יער ממשפחת החמוציות, שידוע בסגולותיו לגירוי בלוטות הטעם. כך בעלות של 0.15$ לסוכריה המאפשרת הפצה ארצית, הצליח משרד הבריאות להחזיר את התיאבון לקרוב ל-100% מהילדים שאכלו את הסוכריות.
נכון הפרויקטים האלו נותנים מלא אנרגיה והשראה ליצור?
החיבור המשולש הזה בין חדשנות, חברות מסחריות ועשיית טוב נותן תחושת משמעות ועושה חשק לעשות יותר – ובגדול.
גפן
Comments